امروزه، با توجه به گسترش شهرها و افزایش آپارتمان نشینی، ارتباط انسانها با طبیعت به طور چشمگیری کاهش یافته است. این واقعیت باعث شده که تمایل به داشتن ویلاهایی در دل طبیعت به منظور رفع این نیاز روحی افزایش یابد. افرادی که زمینهایی در دل کوهها، دشتها، جنگلها و سواحل دریا دارند، به فکر ساخت ویلا یا مسکنی در این مناطق افتادهاند. بر همین اساس، ابتدا، آنها نیازمند طرحی کامل و استاندارد برای مسکن خود هستند و سپس این طرح را بر روی زمین خود به واقعیت میپیوندند. برای تهیه نقشه و اجرای پروژه، یکی از اصلیترین دغدغههای کارفرماها، دانستن یک برآورد کلی از هزینه هاست تا بتوانند بر مبنای آن برنامه ریزی انجام دهند. (حداقل 10% تورم حین ساخت در کشور ایران)
گروه معماری نماپلان، همیشه سعی بر این داشته تا در صنعت ساختمان خدمات شایان ذکری ارائه دهد. در این بخش از سایت جدولهایی برای محاسبه و برآورد هزینه ساخت را بصورت آنلاین برای مخاطبین خود تهیه نموده تا به بهترین و آسانترین شیوه، این چالش را برطرف کند. با مراجعه به بخشهای مختلف این قسمت از سایت، شما میتوانید موارد مورد نظر خود را با جزئیات انتخاب و در نهایت برآورد کل هزینه ساخت ساختمان خود را مشاهده کنید. در این صفحه میتوانید با کلیک روی دکمه "مشاهده جزئیات برآورد هزینه ساخت" آیتمهای ابنیه، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی را در قالب یک جدول مشاهده نمایید و در صورت تمایل pdf آن را دانلود کنید.
عوامل تاثیرگذار بر هزینه ساخت خانه:
عوامل تاثیرگذار بر هزینه ساخت خانه (ساختمان) بسیار متعدد است، به شمردن بخشی از این عوامل میپردازیم:
نقشه و طرح ساختمان ابتداییترین عاملی است که بر هزینه ساخت ساختمان تأثیر میگذارد، زیرا متراژ و تعداد طبقات بناها از جمله پارامترهای اولیه در برآورد مالی پروژه هستند. همچنین، شکل و فرم هندسی و ریخت شناسی پلان و حجم یک بنا نیز نقش مهمی در برآورد هزینهها دارند.
آیتمهای بعدی شامل نوع سازه و اسکلت ساختمان و نوع متریالهای استفاده شده در ساختمان میباشند که کیفیت و متراژ استفاده از آنها در تعیین هزینه نقش اساسی دارد. همچنین، استفاده از نیروهای اجرایی با توانمندیهای متفاوت و مکان فیزیکی پروژه نیز از جمله عوامل تاثیرگذار در هزینه ساختمان است. زیرا این عوامل میتوانند به واسطه بعد مسافت و جابجایی مصالح، هزینههای اضافی را به دنبال داشته باشند.
علاوه بر این موارد، شرکت فنی مهندسی نماپلان که مسئول طراحی و اجرای بنا را به عهده دارد، نقش بسیار حیاتی در مدیریت بهینه هزینههای ساخت دارد. دفتر مهندسی باید از ابتدا تا انتها به صورت کامل همه جزئیات پروژه را مدیریت کند و با بهرهگیری از بهترین روشها و استراتژیها، هزینههای ساخت را بهینه مدیریت کند تا پروژه به سرانجام برسد.
محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت روستایی
برای ساختن یک بنا در زمین روستایی یا شهری احتیاج به یک سری مدارک و مجوزهایی است که بتوان بطور قانونی آن را ساخت. جواز یا پروانه ساخت از سمت شهرداری صادر می شود. برای محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت، شما باید ابتدا با شهرداری مربوطه تماس بگیرید و اطلاعات دقیقی در مورد الزامات و هزینههای مربوط به اخذ پروانه ساخت در منطقه مورد نظرتان را کسب کنید. هزینههای مربوط به اخذ جواز ساخت شامل عوارض نوسازی، هزینههای مربوط به ارائه مدارک و نقشههای معماری و سازه، هزینههای مربوط به نظارت و اجرای پروژه توسط مهندسین و هزینههای مربوط به دیگر مجوزهای مورد نیاز میشود.
بعد از کسب اطلاعات مربوطه، میتوانید از ابزارهای محاسبه آنلاین موجود در وبسایتهای شهرداری یا وبسایتهای مرتبط با مشاوره ساخت و ساز استفاده کنید تا مجموعهای تقریبی از هزینههای اخذ جواز ساخت را بدست آورید. اما توجه داشته باشید که این محاسبات ممکن است تا حدودی تقریبی باشند و هزینههای دقیق باید از طریق مراجعه مستقیم به شهرداری مورد بررسی قرار گیرد.
در سایت نماپلان، برای محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت روستایی در سال 1403 (شامل روستاهای مازندران و روستاهای دیگر استانها) روی لینک زیر کلیک کنید.
محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت روستایی
کاهش 20 درصدی هزینه ساخت ویلا
برای ساخت یک بنای اصولی، آیتمهای مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد تا به بهترین شکل به سرانجام رسد. مدیریت هزینههای ساخت و ساز برای ویلاهای مدرن دغدغۀ اصلی و مهم کارفرماها است. بار مالی سنگین و غیرضروری که بخاطر رعایت نکردن برخی مسائل مهم و حیاتی که به پروژه تحمیل میکند توجیه اقتصادی ساخت را از بین میبرد. به همین دلیل در این متن، تیم نماپلان برای آگاهی رساندن به کارفرماها در کشور و کم کردن دغدغههای آنها، سعی در شفاف سازی این مساله کرده است.
مدیریت هزینه ساخت ویلا میتواند یک کار چالش برانگیز باشد، زیرا ساخت یک ملک سطح بالا اغلب شامل طیف وسیعی از فرآیندهای پیچیده و به هم مرتبط است. با این حال، با برنامه ریزی دقیق و توجه به جزئیات، میتوان هزینهها را تحت کنترل داشت و از تکمیل پروژه در حد بودجه اطمینان حاصل کرد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی عوامل تاثیر گذار برای کاهش هزینههای ساخت ویلا میپردازیم.
1. طراحی و تهیه نقشه مهندسی و اصولی:
در ابتدای امر مهمترین عامل که باید بررسی شود؛ مرحلۀ تهیه نقشه و طرح پروژه است و باید طراحی و نقشههای دقیق و اصولی تهیه کرد. یعنی از نقطه شروع خلق پروژه تحلیل کامل صورت بگیرد و تمامی محدودیتها و پتانسیلهای پروژه بررسی شود.
برای ساخت ویلا که مرحله بعد از طراحی ویلا است، باید با همین دقت و ظرافت، مسائلی از قبیل اجرا و جزئیات اجرایی، ایمنی و تجهیز کارگاه، استفاده از متریالهای نوین و متنوع، مدیریت مالی ساختمان و مدیریت زمانی ساخت بنا، استفاده از نیروهای متخصص و تعامل با کارفرما را رعایت کرد. که همگی این عوامل باعث مدیریت و بهینه کردن کیفیت اجرا و کاهش هزینههای ساخت میشود. به جنبههای دیگر طراحی و ساخت ویلا و یا بناهای دیگر با کاربریهای متفاوت میپردازیم.
2. انتخاب تیم مناسب:
انتخاب تیم حرفهای مناسب برای تحت کنترل نگه داشتن هزینهها ضروری است. یک شرکت معماری حرفه ای و با تجربه با برنامه ریزی دقیق و تسلط بر آیتم های اجرایی میتواند با موازی کاریها و مدیریت پیمانکاران جز در طول پروسه ساخت هم هزینههای اجرایی را کاهش دهند و هم در زمان کمتری پیشرفت فیزیکی پروژه را بالا ببرند.
3. بودجه خود را مشخص کنید:
اولین قدم در مدیریت هزینههای ساخت و ساز، تعریف بودجه است. تعیین کنید که چقدر پول میخواهید برای پروژه خرج کنید و سپس به تیم معماری و مهندسی حرفهای بسپارند که با توجه به بودجه شما طرح بهینه و با کیفیت و به روز طراحی کنند.
4. انتخاب مکان مناسب
انتخاب موقعیت مکانی مناسب ویلا برای استفاده اشخاص مختلف است. یعنی باید تحلیل درستی نسبت به خواسته کارفرما داشت که استفاده از ویلا برای کارفرماها به چه صورت است. آیا اقامت دائم می خواهند یا موقت. تعداد افرادی که از آن ویلا قرار است استفاده کنند چند نفر و به چه صورت است و یا اینکه اهل چه تفریحاتی هستند. علاقهمندیهای آنها به چه چیزهایی است. از چه نوع آب و هوایی لذت میبرند. امکانات ویلا تا چه اندازه برای کارفرما مهم میباشد یا رویکرد تجاری و فروش دارند یا کاملا استایل شخصی میخواهند. در مجموع باید همه این موارد را بررسی کرد و طبق این خواستهها مکان مناسب برای کارفرما انتخاب و پیشنهاد کرد.
5. استفاده از مواد و متریال مناسب، مقرون به صرفه و البته نوین:
اگر چه کاهش هزینهها با استفاده از متریال ارزان وسوسه انگیز باشد، اما در نهایت منجر به تحمیل هزینههای بیشتر در دراز مدت میشود. استفاده از مواد با کیفیت و بادوام به کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری در طول عمر بنا کمک میکند.
6. طراحی بر مبنای بهینه سازی مصرف انرژی
بکار بردن عایق کاریها، سیستمهای گرمایشی و سرمایشی کارآمد و همینطور کمک گرفتن از تیم طراحی برای ایجاد طرحی که بتواند نور خورشید، کوران و تهویه هوا را بطور طبیعی و بهینه به ویلا دهد، همگی میتوانند باعث کاهش هزینههای مصرف انرژی در طول عمر ویلا و زمان استفاده کردن از آن شود. آنها پلانها، نقشهها و چیدمانهای کارآمد از فضای موجود که حداکثر استفاده را بتوان از آنها کرد را به کارفرماها و مخاطبین ارائه میکنند. طراحی بهینه واستفاده حداکثری از فضاها (یعنی پرت فضایی نزدیک به صفر) را طرح میکنند. در نتیجه همین امر باعث میشود تا هزینه کردن برای فضاهای پرت و نامطلوب به کمترین حد ممکن برسد.
7. رعایت قوانین و مقررات:
خلق کردن یک بنای خوب که در چارچوب قوانین و مقررات مربوط به ساختمان در منطقه خود صورت گیرد، مانع از پرداخت جریمههایی از قبیل تخلف کردن در سرانه ساخت، اخذ پروانه ساخت و مدت زمان اعتبار آن، رعایت نکردن مسائل مربوط به قوانین همسایگیها، ارتفاع ویلا با توجه به قوانین منطقه و غیره شود. هنر یک تیم طراحی خوب در این است که در قالب مقررات و چارچوب شهری بتواند پروژهای هنرمندانه، خلاقانه و با کیفیت فضایی و زندگی بالا خلق کند.
8. رعایت مسائل ایمنی و اجرای اصولی در طول ساخت:
لحاظ کردن آیتمهای ایمنی در طراحی و ساخت ساختمان که از حوادث و اتفاقات غیرقابل پیش بینی (مثل آتش سوزی، آب گرفتگی، تخریب توسط باد، برف، زلزله و ...) جلوگیری میکند که مشمول جریمههای سنگینی بعد از حادثه نشد.
9. استفاده از آیتمهایی که باعث بیشتر شدن سرعت ساخت بنا شود:
استفاده از اجزای پیش ساخته مانند سیستمهای دیوار مدولار یا بتنی پیش ساخته، ساخت استراکچرهای مدنظر در کارگاه نه در محل پروژه، سبک سازی، خشک سازی و غیره همگی باعث کاهش هزینههای مالی و زمانی در ساخت بناها میشوند.
10. اجتناب از تغییرات در طراحی و تصمیمات آنی در طول انجام پروژه
تغییرات در طراحی در طول فرایند ساخت و ساز میتواند به طور قابل توجهی هزینههای اجرا را افزایش دهد. لذا قبل از شروع پروسه ساخت ویلا با یک تیم معماری و مهندسی حرفه ای کار کنید. یک تیم معماری خوب به تمامی ابعاد تحلیل و آنالیز جنبههای مختلف طراحی و ساخت اشرافیت دارند و به همه جوانب از قبل فکر میکنند و بعد طراحی را آغاز میکنند. در نتیجه هنگام پروسه ساخت بنا تردید و دودلی بوجود نخواد آمد و پروژه عین طرح اجرا میشود.
11. استفاده از مواد با کیفیت بالا:
اگرچه ممکن است کاهش هزینهها با استفاده از مواد ارزانتر وسوسه انگیز باشد، اما در نهایت منجر به هزینههای بالاتر در دراز مدت میشود. استفاده از مواد باکیفیت و بادوام میتواند به کاهش هزینههای نگهداری و تعمیر در طول زمان کمک کند.
12. نظارت بر پیشرفت:
نظارت منظم بر پیشرفت پروژه ساخت و ساز میتواند به شما در شناسایی هزینههای اضافی قبل از وقوع کمک کند. با سازنده خود برای ایجاد یک برنامه گزارش دهی منظم کار کنید و گزارشهای پیشرفت را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که پروژه در مسیر خود قرار دارد.
13. برنامه ریزی برای برای حوادث احتمالی:
حوادث غیر منتظره میتواند در طول فرایند ساخت و ساز رخ دهد، مانند آب و هوا و شرایط جوی، کمبود مواد و مصالح، شرایط پیش بینی نشده سایت، زمین ویلا، اخذ مجوزها، تخصیص بودجه، زمان بندی پیشرفت فیزیکی پروژه، موازی کاریهایی که باعث نشود پروژه تعطیل شود و از این قبیل مسائل. برنامه ریزی برای موارد احتمالی با کنار گذاشتن یک بودجه اضطراری میتواند به مدیریت هزینههای غیر منتظره بدون تاثیر بر بودجه کلی کمک کند.
با رعایت این نکات، میتوانید به طور موثر هزینه ساخت ویلای مدرن خود را مدیریت کنید و اطمینان حاصل کنید که پروژه شما به موقع و در حد بودجه تکمیل میشود.
جهت مشاهده رزومۀ طراحی و پروژههای اجرایی ویلا و ساختمانهای گروه معماری نماپلان به لینکهای روبرو مراجعه نمائید: رزومه نماپلان - ساخت ویلا
محاسبه آنلاین هزینه جواز ساخت روستایی