تماس با نماپلان

ساخت کلبه چوبی از طراحی تا اجرا

ساخت کلبه چوبی از طراحی تا اجرا

ساخت کلبه سوئیسی (A-frame) با اسکلت فلزی

کلبه سوییسی یکی از سازه‌های بسیار جذاب است که در ساخت آن از مصالح چوبی استفاده می‌شود. این نوع کلبه‌ها به دلیل زیبایی ظاهری و ویژگی‌های منحصربه‌فرد طرفداران زیادی دارند. یکی از مزایای اصلی ساخت کلبه چوبی با سازه فلزی، امنیت بسیار بالای آن است که آن را به انتخابی ایده‌آل برای محل زندگی می‌کند. برای افزایش کیفیت ساختمان، استفاده از مصالح باکیفیت ضروری است و همچنین طراحی حرفه‌ای نیز می‌تواند در بهبود کیفیت کمک کند. زندگی در این نوع کلبه‌ها بسیار لذت‌بخش است و می‌توان آنها را در حیاط خانه، باغ، پشت‌بام، جنگل، کنار دریا و هر نقطه دیگری از طبیعت ساخت. اگر به این نوع بناها علاقه دارید، می‌توانید با ما همراه باشید تا با ویژگی‌ها، نحوه ساخت و هزینه مصالح آشنا شوید.

 

کلیات روش ساخت کلبه سوئیسی (A-frame) با اسکلت فلزی

تیم فنی مهندسی شرکت نماپلان با بررسی‌های دقیق به این نتیجه رسیده تا کلبه‌های سوییسی (A-frame) را به صورت ترکیبی با چوب و فلز بسازد (در ادامه این مقاله به مزایای آن اشاره می‌شود). کلبه‌ها با اسکلت فلز مقاومت بالاتری دارند و طول عمر ساختمان بیشتر می‌شود و از چوب صرفا در پوشش‌ها و نماها استفاده می‌شود. به این ترتیب آسیب کمتری به جنگل‌ها وارد می‌شود و همچنین نگرانی در رابطه با استحکام، رطوبت، مقاومت کم در برابر آتش‌سوزی، آفات، تاب خوردگی و .. نداریم. چوب صرفا در قسمت‌هایی استفاده می‌شود که بتوان به سادگی آن را تعمیر و نگهداری کرد. زیرساختی که برای این مدل کلبه‌ها در تیم طراحی شده، شامل پی و ستونک‌هایی به نام پدستال است و روی آن پلیت فلزی کار شده و اسکلت به آن نصب می‌شود. ارتفاع پدستال بستگی به عوارض زمین یا ارتفاع موردنظر کارفرما دارد و کرسی همتراز با سطح پداستال اجرا خواهد شد.

در ساخت اسکلت و اجرای پوشش سقف، در صورت طراحی تراس و طبقه، از تکنولوژی‌های مدرن (مانند فایبر، عرشه و ...) جهت اجرای آن استفاده می‌شود که به واسطه آن تا ۵۰% وزن سقف کاهش می‌یابد. سپس برای نما و داخل ساختمان از کاورینگ‌های چوب و شیشه در دیوارها و کف‌ها استفاده خواهد شد. در صورتی که کارفرما تمایلی به استفاده از چوب نداشته باشد، می‌توان از مواد دیگری مانند کناف، گچ، سرامیک و پارکت استفاده کرد.

 

 

روند ساخت کلبه چوبی در دفتر معماری نماپلان

در شرکت نماپلان، کلبه‌های سوئیسی (A-frame) معمولاً با متراژ بالای  ۱۰۰ مترمربع طراحی و اجرا می‌شوند. در صورتی که کلبه به تعداد سفارش داده شود (بومگردی و یا دهکده توریستی) و الزاماً از تمامی استانداردهای این مجموعه پیروی کند، آنگاه اجرای کلبه زیر ۱۰۰ متر نیز قابل انجام می‌باشد. ساخت کلبه‌، حاصل پشت سر گذاشتن چندین مرحله مختلف است. در ساخت این نمونه کلبه‌ها مانند سایر بناها باید مجموعه‌ای از عوامل را کنار هم قرار دهید.

مهم‌ترین مراحل ساخت کلبه شامل موارد زیر است:


دریافت مجوز ساخت

برای ساخت یک کلبه بسیار زیبا که با استانداردهای بین‌المللی و با استفاده از مصالح باکیفیت ساخته شده باشد، در گام اول باید مجوز ساخت را دریافت کنید. دریافت مجوزهای مربوط به آب، برق، گاز، تلفن و سایر نیازهای ابتدایی ساختمان، ضروری است.


 

قرارداد طراحی

روند طراحی کلبه در شرکت نماپلان شامل مراحل ذیل است:

1. تماس تلفنی اولیه با کارفرما: در این مرحله، اطلاعات کلی در مورد پروژه از جمله منطقه جغرافیایی، متراژ زمین و بنای مورد نظر برای طراحی و ساخت، و نوع خدمات مهندسی (مانند نقشه‌های معماری، سازه، نما، لنداسکیپ، روف گاردن و غیره) جمع‌آوری می‌شود. همچنین، به کارفرما شرح کلی از روند و خدمات مهندسی ارائه خواهد شد.

2. ارسال پیش فاکتور: پس از تماس اولیه و روشن شدن نیازهای پروژه، پیش فاکتور شامل هزینه‌ها و خدمات مهندسی تهیه و برای کارفرما ارسال می‌شود. در صورت پذیرش پیش فاکتور و انجام امور مالی، فرآیند طراحی شروع خواهد شد. 

3. جلسه مشاوره و تحلیل پروژه: پس از تایید پیش فاکتور، جلسه مشاوره و تحلیل طراحی و ساخت توسط تیم فنی شرکت بصورت تلفنی یا حضوری (در صورت امکان) برگزار می‌شود. در این جلسه به بررسی مسائل مختلفی مانند اقلیم منطقه، اشرافیت و محرمیت، همسایگی و دسترسی، دید و منظر و ارتباط با طبیعت، بودجه بندی پروژه، سلیقه و علاقه‌مندی کارفرما، دغدغه‌ها، هدف از پروژه (آیا برای زندگی دائمی است یا تجاری)، تعداد ساکنان و سبک زندگی، مسائل روانشناسی و زیبایی شناسی با جزئیات پرداخته می‌شود تا دیدگاه کامل و دقیقی از پروژه به دست آید.

4. ارجاع به تیم طراحی : پس از جلسه مشاوره، پروژه به تیم طراحی ارجاع داده می‌شود و فرآیند طراحی آغاز می‌شود.

5.جلسه پرزانته طرح: زمانی که طرح به مرحله ارائه‌پذیری برسد (شامل نقشه پلان معماری و نما)، جلسه پرزانته طرح با کارفرما (به صورت تلفنی یا در صورت امکان، حضوری در شرکت) برگزار می‌شود.

6. تسویه مالی و ارسال نهایی نقشه‌ها: پس از تایید کارفرما (که به عنوان نهایی‌ترین مرحله، حاکی از رضایت کارفرماست)، تسویه مالی انجام می‌شود و پروژه به نتیجه‌ی نهایی می‌رسد. در این مرحله، تمامی نقشه‌های جزئیات طراحی مورد تأیید کارفرما ارسال می‌شوند.

 

طراحی کلبه سوئیسی

طراحی کلبه سوئیسی در سوادکوه

 

طراحی نقشه معماری

گام بعدی که برای ساخت کلبه‌ها اهمیت دارد، مرحله طراحی نقشه ساختمان است. برای ساخت کلبه چوبی مانند سایر ساختمان‌ها باید تمام استانداردها و اصول معماری رعایت شود. جالب است بدانید که مهم‌ترین قدم در ساخت هر بنا طراحی آن است. این مرحله شامل طراحی پلان معماری، طراحی سه بعدی نما، تحلیل سایت و سایت پلان (جانمایی کلبه، پارکینگ، فضای سبز، استخر و ....) می‌باشد. در صورت تمایل کارفرما می‌توان طراحی لنداسکیپ هم به صورت سه بعدی انجام داد.

 

طراحی کلبه سوییسی

 

طراحی نقشه سازه

پس از طراحی معماری باید محاسبات سازه‌ای پی و اسکلت ساختمان را به‌صورت دقیق انجام داد.


 

قرارداد اجرای پروژه

با تأیید طرح توسط کارفرما، قرارداد ساخت بین کارفرما و تیم اجرایی شرکت نماپلان منعقد می‌شود. طبق این قرارداد، تیم سازنده درصدی از کلیه هزینه‌های ساخت را به عنوان دستمزد دریافت می‌کند. به عنوان مثال، اگر هزینه اجرای یک پروژه، شامل مواد، حقوق کارگران و هزینه‌های حمل و نقل و غیره، برابر با یکصد میلیون تومان باشد و درصد قرارداد مدیریت پیمان برابر با ۳۰ درصد باشد، کارفرما موظف است یکصد و سی میلیون تومان را به پیمانکار پرداخت کند. هزینه ساخت در سال 1403، بدون در نظر گرفتن دستمزد تیم اجرایی و با توجه به مواد و مصالح انتخابی، متغیر است و در بازه 14 تا 17 میلیون تومان برای هر متر مربع کلبه‌ای لوکس محاسبه می‌شود.

 
 

جزئیات مراحل ساخت

با توجه به اینکه کلبه‌های ساخته شده در مجموعه ما با اسکلت فلزی هستند؛ اتصال آنها به فونداسیون یا پی ساختمان توسط پلیت یا همان صفحات فلزی برقرار می‌شوند. این صفحات فلزی روی ستون‌های بتنی قرار می‌گیرند و به آنها پداستال می‌گوییم و دلیل ایجاد این ستون‌ها دو نکته مهم است.

اول اینکه سازه ما از زمین فاصله پیدا می‌کند و از نفوذ رطوبت و خوردگی سازه جلوگیری می‌شود. دومین نکته نیز اصلاح شیب زمین، مخصوصا در نقاط کوهستانی و زمین‌های شیبدار می‌باشد که در این صورت ممکن است ارتفاع ستون‌ها متفاوت باشد اما سطح روی پلیت ها دقیقا در یک ارتفاع و همتراز هستند.

پس از اجرای پداستال نوبت به اجرای اسکلت ساختمان می‌رسد و A-frame روی پلیت‌ها به کمک جرثقیل نصب می‌شود. از امتیازات سازه‌های فلزی این است که ما می‌توانیم کلبه‌هایی با ابعاد متنوع (دو طبقه، سه طبقه و ابعاد و دهنه‌های متفاوت ۶، ۸، ۱۰ متری) بسازیم و تفاوت در مقاطع فولادی است که برای هر کدام از طرح‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

ساخت کلبه سوییسی

 

برای پوشش خارجی سقف پس از زیرسازی و عایق بندی مناسب می‌توان از ورق‌های فلزی، شینگل، پلی کربنات، دکرا، آندولین و ... استفاده کرد. برای پوشش داخلی سقف از پوشش کناف، گچ، چوب و ... استفاده می‌شود. همچنین در فاصله بین پوشش خارجی، داخلی، سقف و کنج کار، محل‌های مناسبی جهت عبور تاسیسات و کابل‌های برق وجود دارد. از مزایای اصلی سازه فلزی این مجموعه که از تیرآهن و تیر ورق و ... استفاده می‌شود، ضخامت کم سقف است که باعث داشتن فضاهای داخلی بیشتری نسبت به ساخت کلبه با سازه LSF و چوبی می‌شود.

همچنین با توجه به استاندارد بودن سازه و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن و خاص که در پوشش کف طبقات استفاده می‌کنیم، توانسته‌ایم سازه‌ای بسیار مقاوم، بدون لرزش و نسبتاً سبک بسازیم. این یعنی صرفه‌جویی در هزینه و زمان برای پوشش کف و تراس که در صورت وجود داشتن در طراحی می‌توان از سرامیک، پارکت، چوب پلاست، ترمووود، فایبرسمنت و ... استفاده کرد. برای نما هم میتوان از سمنت برد، آجر نما، سنگ و مصالح متنوعی استفاده کرد؛ اما به دلیل فرم خاص سازه پیشنهادها عمدتا استفاده از شیشه در نما (جهت ورود نور و تهویه مطبوع در نما) است.

 

 

کلبه سوئیسی (A-fram)

ویلای سوئیسی معمولاً ویلای A فریم یا مثلثی شکل نامیده می‌شود و دلیل اصلی این نامگذاری نیز شباهت قاب اصلی اسکلت سازه به حرف A انگلیسی یا همان مثلث است که پایدارترین نوع سازه نیز می‎‌باشد. ساخت کلبه‌های سوئیسی مدرن و کلاسیک فرصت مناسبی برای ایجاد خلاقیت در طراحی و ساخت این بنا را فراهم می‌کند. مزیت اصلی ساخت کلبه‌های سوئیسی هزینه پایین و فرایند ساخت بسیار کوتاه است.

 

 

خصوصیات ساخت کلبه سوئیسی (A-fram) با اسکلت فلزی

ساخت ویلا سوییسی با اسکلت فلزی، ظاهر و حس سنتی چوب را با استحکام و دوام یک قاب فلزی ترکیب می‌کند. برخی از ویژگی‌های این نوع ساختمان عبارتند از:

۱. استحکام و دوام: اسکلت فلزی یک تکیه گاه قوی و بادوام به سازه می دهد و در برابر شرایط بد آب و هوایی و بلایای طبیعی مانند بادهای شدید، بارش برف سنگین، زلزله و ... مقاوم است و همچنین به دلیل شیب زیاد سقف برای مناطقی که برف سنگین میبارد، ایده آل هستند.


۲. مقرون به صرفه: ساختمان با چوب و فلز در مقایسه با سایر مواد اسکلت بندی مانند چوب یا بتن مقرون به صرفه‌تر است. آنها در طول زمان به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و باعث صرفه جویی در دراز مدت می‌شود. به‌علاوه، سرعت بالای ساخت این نوع سازه‌ها نیاز به استفاده از نیروی کار را کمتر می‌کند و در این بخش نیز با کاهش هزینه‌ها روبه‌رو هستیم. این مزایا موجب شده که در اغلب موارد ساخت سازه‌های چوب و فلز مقرون‌به‌صرفه‌تر از سازه‌های بتنی باشد.

ساخت کلبه سوئیسی

اجرای کلبه سوئیسی (A-frame) در ساری

 

۳. مصرف انرژی: استفاده از چوب به عنوان یک عایق طبیعی در ترکیب با اسکلت فلزی کلبه می‌تواند بسیار کارآمد باشد. با طراحی فریم‌های فلزی به صورت عایق دار، می‌توانید مصرف انرژی و هزینه‌های گرمایش و سرمایش را کاهش دهید. همچنین، با پوشش آن‌ها با مواد بازتابنده، می‌توانید افزایش گرما در تابستان را کاهش دهید.

۴. سازگار با محیط زیست: استفاده از چوب به عنوان ماده اولیه برای نمای بیرونی کلبه یک گزینه سازگار با محیط زیست است؛ زیرا چوب یک منبع تجدید پذیر محسوب می‌شود. قاب‌های فلزی اغلب از مواد بازیافتی ساخته می‌شوند و قابل بازیافت مجدد در پایان عمر آنها است و برای کسانی که نگران ردپای کربن هستند گزینه‌ای سازگار با محیط زیست باشد.

۵. مونتاژ سریع: ساخت یک کلبه چوبی با اسکلت فلزی سریع‌تر از روش‌های ساخت کلبه چوبی سنتی می‌باشد، زیرا اسکلت فلزی را می‌توان به صورت مقطعی ساخت و در محل مونتاژ کرد. کلبه‌ها با اسکلت فلزی در زمان و هزینه نسبت به سایر مصالح ساختمانی به صرفه‌تر می‌باشد.

ساخت کلبه سوئیسی

ویلای مدرن با سقف شیبدار در مازندران

 

۶. تطبیق پذیری: کلبه‌های سوئیسی با اسکلت فلزی را می‌توان برای مقاصد مختلف مانند کابین‌های تعطیلات، مهمانخانه‌ها، سوله‌های ذخیره سازی، دفاتر خانگی و حتی اقامتگاه‌های تمام وقت استفاده کرد. فریم‌های فلزی را میتوان متناسب با انواع نیازها طراحی کرد و هم برای ساختمان‌های مسکونی و هم برای ساختمان‌های تجاری استفاده می‌شود. این بدان معنی است که یک کلبه سوئیسی با اسکلت فلزی قابل طراحی با الزامات زیبایی شناختی یا عملکردی خاص است.

۷. زیبایی شناسی: نمای بیرونی چوبی به کلبه ظاهری گرم و دنج می‌بخشد، در حالی که قاب فلزی ظاهری شیک و مدرن را ارائه می‌دهد. این ترکیب از مواد، طراحی منحصر به فرد و زیبایی را ایجاد می‌کند.

۸. مقاوم در برابر آتش: قاب‌های فلزی غیر قابل احتراق هستند، به این معنی که مقاومت بهتری در برابر آتش نسبت به سایر مواد اسکلت بندی دارد. این امر به ویژه در مناطق با خطر آتش سوزی بالا مهم می‌باشد.

۹. تعمیر و نگهداری: قاب‌های فلزی نسبت به سایر مواد قاب بندی مانند چوب نیاز به نگهداری کمتری دارند. آنها در برابر پوسیدگی، موریانه‌ها و سایر آفات مقاوم هستند و مانند چوب پوسیده یا تاب نمی‌شوند، به این معنی که شما برای ایمن نگه داشتن کلبه خود نگران بازرسی‌های منظم یا درمان نخواهید بود.

۱۰. ساخت آسان: کلبه‌های چوبی با اسکلت فلزی را می‌توان نسبتاً آسان ساخت، به خصوص اگر اسکلت فلزی از پیش ساخته شده باشد. این روند ساخت و ساز را سریع تر و کارآمدتر می‌کند.

۱۱. پایدار: استفاده از چوب و فلز (ماده قابل بازیافت) باعث کاهش ضایعات و مصرف انرژی می‌شود.

۱۲. انعطاف پذیری طراحی: قاب‌های فلزی را می‌توان طوری طراحی کرد که طیف وسیعی از سبک‌های معماری، از سنتی تا مدرن را در خود جای دهد. همچنین از آن‌ها برای ایجاد پلان‌های باز و پنجره‌های بزرگ استفاده می‌شود که اجازه می‌دهد نور طبیعی بیشتری وارد و حس بهتری در فضا ایجاد شود. از قاب‌های فلزی برای ایجاد اشکال و طرح‌های پیچیده‌تر و منحصر به فردتر از قاب‌های چوبی استفاده می‌شود و خلاقیت و انعطاف پذیری بیشتری را در طراحی یک کلبه سوئیسی ایجاد می‌کند.

به طور کلی، یک ویلا سوییسی با قاب فلزی می‌تواند یک گزینه ساختمانی مقرون به صرفه، بادوام و سازگار با محیط زیست و زیبایی منحصر به فرد ارائه دهد. با برنامه ریزی و ساخت مناسب، می‌تواند یک فضای نشیمن دنج و راحت باشد که بهترین روش‌های ساخت، چوب و فلز را با هم ترکیب می‌کند.

 

طراحی کلبه سوئیسی

طراحی ویلا با سقف شیبدار

 

مزایای ساخت ویلاهای سوئیسی لوکس (A-Frame) در نماپلان

کلبه‌های سوئیسی که توسط شرکت نماپلان ساخته می‌شوند، مزیت‌های متعددی نسبت به کلبه‌های سوئیسی معمول دارند که آن‌ها را متمایز و منحصر به فرد می‌کند. یکی از اصلی‌ترین مزیت‌ها این است که این ویلاهای لوکس توسط یک تیم اجرایی حرفه‌ای و متخصص ساخته می‌شوند که در تمام مراحل طراحی و ساخت از جدیدترین متدها و استانداردهای مهندسی استفاده می‌کنند. برخی از مزیت‌های ویلاهای سوئیسی نماپلان عبارتند از:

 

•    استحکام و دوام بالا

یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های طراحی سازه‌ای و ساخت کلبه‌های سوئیسی توسط شرکت نماپلان، استفاده از مقاطع سنگین فلزی در ساخت این کلبه‌ها است. این نوع ساختار، در مقایسه با کلبه‌هایی که با اسکلت چوبی، ال اس اف (LSF)، یا صرفا با قوطی در سطح کشور ساخته می‌شوند، مقاومت بیشتری در برابر زلزله، طوفان و سایر نیروهای طبیعی فراهم می‌کند.

ساخت کلبه های چوبی، نیازمند استفاده از چوب‌های بسیار مقاوم و فرآوری‌های نوین است. این فرآوری‌ها شامل انتخاب چوب‌های با کیفیت بالا، مقاوم در برابر پوسیدگی، رطوبت و حشرات است که برای دوام بیشتر به تامین و نگهداری مناسب نیز نیاز دارند. چوب‌های مورد استفاده باید از نظر جنس و کیفیت در سطح بالایی باشند تا بتوانند در برابر شرایط محیطی سخت مقاومت کنند. با این حال، در ایران تجهیزات و تکنولوژی‌های لازم برای فرآوری این نوع چوب به‌طور کامل در دسترس نیستند یا هزینه‌های بسیار بالایی دارند که ممکن است اقتصادی نباشد.

ویلاهای سوئیسی که با استفاده از قوطی‌های جدار نازک ساخته می‌شوند، از پروفیل‌های توخالی و سبک بهره می‌برند. این قوطی‌ها طبق آیین‌نامه نظام مهندسی ایران، به دلیل مقاومت کمتر، به عنوان سازه اصلی قابل استفاده نیستند. در نتیجه ساخت ویلاهای سوئیسی با قوطی بسیار خطرناک و نامناسب هستند. در زلزله و بلایای طبیعی، به شدت ناپایدار بوده و به راحتی تخریب می‌شوند. همچنین، هنگام استفاده، تکان‌های شدیدی احساس می‌شود که حس ناخوشایندی ایجاد می‌کند و به هیچ وجه این نوع سازه توصیه نمی‌شود.

 

ساخت کلبه سوییسی

 

•    اهمیت استانداردهای حداقلی در ساخت ویلاهای سوئیسی

یکی از آیتم های بسیار مهم در طراحی معماری ویلاهای سوئیسی نماپلان، استفاده از استانداردهای حداقلی است که توسط تیم مجرب و متخصص اجرایی نماپلان پیش بینی شده است. بر اساس این استانداردها، در این ویلاها حداقل دهانه 6 متر و حداقل ارتفاع 7 متر برای ویلاهای دوبلکس در نظر گرفته شده است. دلیل این تصمیم آن است که در کلبه‌هایی که این نسبت زوایا را در دهانه خود ندارند مشکلاتی از قبیل سرگیری، تنگ شدن فضا، عدم امکان اجرای پله‌های مناسب و غیرکاربردی بودن طبقه دوم ایجاد می‌شود. در ادامه به تفصیل همراه با عکس بررسی خواهند شد.
برای مثال، در کلبه‌هایی که با اسکلت LSF ساخته می‌شوند، به دلیل سبک بودن پروفیل‌ها، جهت مقاوم‌سازی سازه، نیاز به اجرای خرپاهایی است که امکان ایجاد دهانه‌های بزرگتر را (البته با محدودیت) فراهم می‌کند. اما این کار باعث افزایش ضخامت سقف، چه در طبقات و چه در سطح شیب‌دار، می‌شود.

 

ساخت کلبه با LSF

 

ویلا سوییسی در شمال

•    مقاومت در برابر آتش

اسکلت فلزی به عنوان یک ماده غیرقابل اشتعال شناخته می‌شود، به همین دلیل ویلاهای ساخته شده با اسکلت فلزی سنگین، مقاومت بسیار بالایی در برابر آتش دارد. در صورتی که در کلبه‌های چوبی، یکی از بزرگترین مشکلات نگرانی از خطر آتش سوزی است. علاوه بر این، در کشور ما اتصالات استاندارد و مناسب این قطعات به راحتی در دسترس نیست.

 

•    طراحی و ساخت پله‌های استاندارد و مناسب

یکی از معایب بزرگ کلبه‌های سوئیسی در سراسر دنیا، استفاده از پله‌هایی با شیب بسیار زیاد است که تقریباً به شکل نردبان درمی‌آیند. ولی ما با استفاده از نقشه‌ای مناسب و اسکلت مقاوم، توانستیم فضایی ایجاد کنیم که در آن امکان استفاده از پله‌های گردان استاندارد با ارتفاع و کف پله‌های مناسب فراهم باشد.

 

ساخت ویلا سوئیسی

 

ویژگی‌های منحصربه‌فرد کلبه‌های چوبی

برای افرادی که زندگی و تفریح در طبیعت را دوست دارند، کلبه‌‌های چوبی حس و حال بی‌نظیری دارد. مطمئن باشید زندگی در این کلبه‌‌ها قابل‌ مقایسه با زندگی شهری و آپارتمان‌نشینی نیست. می‌توانید سبک جدیدی از زندگی را تجربه کنید. طراحی این کلبه‌ها به‌صورت کاملا مدرن انجام می‌شود. مصالح اصلی برای ساخت آنها چوب درختانی است که در مناطق سردسیری رشد کرده‌اند. شاید بپرسید دلیل استفاده از این چوب‌ها چیست؟ پاسخ بسیار ساده است. درختانی که در مناطق سردسیری رشد می‌کنند چگالی بالایی داشته و بافت بسیار ایده‌آلی دارند. کیفیت آنها در مقایسه با چوب‌های معمولی بالاتر است. مهم‌تر از همه، این نمونه چوب‌ها از طول عمر بالایی برخوردار هستند. البته ساخت این کلبه ها با اسکلت فلزی مزایایی دارد که پیشتر به آن اشاره شد.

 

عوامل موثر در تعیین قیمت نهایی ساخت کلبه

علی‌رغم تفاوت در مساحت و نحوه ساخت کلبه، مسیر ساخت همه آنها کاملا مشابه است. به همین دلیل عوامل موثر در هزینه نهایی ساخت کلبه چوبی در حالت سنتی و سفارشی کاملا مشابه بوده و شامل مراحل زیر است:

 

برنامه‌ریزی برای ساخت کلبه

اولین عامل که در محاسبه هزینه ساخت موثر است، برنامه‌ریزی است. این مرحله پیش از ساخت کلبه انجام می‌شود و برای نهایی کردن نفشه باید از یک معمار یا مهندس سازه کمک بگیرید. با توجه به موقعیت احداث کلبه باید برای کسب اطلاعات در مورد شرایط خاک و نوع فونداسیون با مهندس سازه مشورت کنید. در این مرحله نیز می‌توانید از طرح‌های آماده یا سفارشی استفاده کنید. سایت، مصالح و چیدمان نیز در محاسبه هزینه تاثیر دارد.
 

پی کلبه

ساخت هر کلبه جدید با پی شروع می‌شود. این قسمت وزن کل ساختمان را تحمل می‌کند. مسئولیت اطمینان از سلامت کل بنا بر عهده پی کلبه است.

 

ساخت کلبه

 

لوله‌کشی، برق و تهویه

برای محاسبه هزینه ساخت کلبه باید مرحله نصب لوله‌کشی، اجرای سیستم برق و تهویه را به سایر مخارج اضافه کنید. این مرحله پس از کادربندی انجام شده و شامل اجرای لوله‌کشی، سیم‌کشی اتاق‌ها، خشن کردن پریزها، کلیدها و سایر لوازم برقی است. اجرای لوله‌کشی برای سیستم‌های بویلر، کانال‌های هوای گرم اجباری و تهویه مطبوع در این مرحله است. اگر علاقه دارید در کلبه خود یک شومینه زیبا داشته باشید، باید اقدامات لازم برای نصب آن را در این مرحله انجام دهید.

 

تکمیل نمای بیرونی

برای نما می توان از شیشه، آجر و سمنت برد و ... استفاده کرد.



پوشش سقف

این مرحله شامل عایق بندی سقف ساختمان است. برای پوشش سقف میتوان از شینگل فلزی، آندوویلا و ... استفاده کرد.
 

ساخت ویلا سوییسی
 

تکمیل نمای داخلی

این مرحله شامل عایق‌کاری، اجرای کف‌پوش، تیغه‌ها و سقف است. در این مرحله از ساخت کلبه ترمیم درها، نصب کابینت‌ها، کمدها، قالب‌گیری، نقاشی دیوارها و نصب سایر لوازم برقی انجام خواهد شد. برای تکمیل این مرحله می‌توان با توجه به سلیقه از مصالح سبک یا سنگین استفاده کرد. بسته به تعداد کابینت‌ها، نوع کفپوش‌ها، سبک آشپزخانه و .. هزینه این مرحله متفاوت است.

 

ساخت ویلا سوییسی

 

مراحل ساخت کلبه سوئیسی

کلبه‌های سوئیسی برخلاف ظاهر مدرن، شما را به یاد کلبه‌های روستایی و کلاسیک می‌اندازند. مطمئنا با ساخت کلبه چوبی به سبک سوئیسی در باغ مناطق جنگلی می‌توانید حس نشاط و آرامش را برای خود و عزیزانتان به ارمغان آورید. متراژ کم و هزینه ساخت نسبتا پایین سبب شده که برای تمام افراد امکان ساخت این نمونه کلبه فراهم باشد. ساخت این نمونه کلبه‌ها دقیقا مشابه ساخت ساختمان‌های معمولی است و هیچ پیچیدگی خاصی ندارد.

 

طراحی کلبه

طراحی کلبه چوبی مدرن

سخن پایانی

بیشتر افراد پس از اتمام هفته کاری، تمایل دارند مدتی را در فضایی آرام گذرانده و با انجام پروژه‌ها و کارهای جدید انرژی بگیرند. سفر، بهترین گزینه برای رفع خستگی است. در صورتی که شرایط سفر ممکن نباشد، ساخت کلبه، بهترین راه برای ایجاد تغییر در محیط زندگی و تحریک روحیه شما و خانواده‌تان است. شاید فکر کنید که احداث کلبه، تنها در باغ یا ویلاهای بزرگ امکان‌پذیر باشد، اما این تصور کاملا اشتباه است. با هزینه‌ای نسبتا کم، می‌توانید کلبه‌های سنتی و مدرن را در حیاط یا پشت‌بام خانه خود بسازید. همچنین، افرادی که در حومه شهر، جنگل، سواحل دریا یا روستای اجدادی خود باغ یا زمینی بدون استفاده دارند، می‌توانند با ساخت کلبه‌های مدرن و سنتی، آنجا را به مکانی مناسب برای آرامش و رفع خستگی تبدیل کنند.

 

پروژه‌های طراحی و ساخت کلبه


منبع: کهنسازندگان

دستاوردهای ما
تعداد بازدید ها 1,006,334+ تعداد بازدید ها
تعداد پروژه‌های انجام شده 421+ تعداد پروژه‌های انجام شده
شهرهای تحت پوشش 800+ شهرهای تحت پوشش
فالوئرهای اینستا 10.7K+ فالوئرهای اینستا
تجربه مشتریان ما
جناب آقای قاسمی نژاد
جناب آقای قاسمی نژاد

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب مهندس انصاری
جناب مهندس انصاری

با درود و احترام خدمت شما دوستان در مجموعه نما پلان. بنده به میزان ۹۰ درصد از عملکرد مجموعه رضایت دارم فقط چند مورد و آن هم عدم معرفی متریال نما، بود. بقیه موارد عالی

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    4
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب آقای نحوی
جناب آقای نحوی

تیم متخصص درکنار تعهد و اخلاق حرفه ای واقعا همه انتظارهایی که دارید برای اینکه کار رو واگذار کنید و خیالتون راحت باشه، ممنونم از همه اعضای تیم خوب نماپلان

  • پشتیبانی
    4
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    4
  • مدیریت زمان
    5
جناب آقای وکیلی
جناب آقای وکیلی

با تشکر از گروه نما پلان و ممنون از سلیقه خوبشون مخصوصا جناب مهندس بخشیان عزیز که همیشه وقت میذاشتن جهت راهنمایی و در نهایت طراحی عالیشون که مورد پسند همه بوده 🙏🙏

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
آقای مهندس نصیری
آقای مهندس نصیری

با تشکر از جناب آقای مهندس ارجمندی که با سعه صدر پاسخگوی تمامی سوالات بودند

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب دکتر تبریزی
جناب دکتر تبریزی

مهندس بخشیان با صبر و حوصله و اخلاق خوب شون در این پروژه بسیار به ما کمک کردند.

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب آقای نبی زاده
جناب آقای نبی زاده

کارها بسیار عالی و زیبا

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب دکتر تبریزی
جناب دکتر تبریزی

مهندس بخشیان بسیار با صبر و حوصله و حرفه ای بودند و بسیار از اخلاق خوب شون در کار رضایت داشتیم

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
جناب آقای نوروزی
جناب آقای نوروزی

ممنون از پرسنل خوب و کاربلد شرکت. برخورد درست و پاسخگو بودن و تعهد کاری در برخورد با مشتری کاملا مشهود بود.

  • پشتیبانی
    4
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    4
جناب مهندس کارگر
جناب مهندس کارگر

باتشکر از مجموعه عالی نماپلان...از زحمات و پشتیبانی های شما و همه همکاران در مجموعه کمال تشکر را دارم.

  • پشتیبانی
    5
  • اخلاق حرفه ای
    5
  • کیفیت طرح نهایی
    5
  • معرفی به دوستان
    5
  • مدیریت زمان
    5
NamaPlan اینستاگرام @Namaplan
NamaPlan